Wentelteefjes

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid:

Gerelateerde:

Tag`s: , , , , , 


Aantal: Circa 10 wentelteefjes

Ingrediënten:
2eieren
250 mlmelk
1 theelepelkaneel
2 eetlepelsbruine suiker of rietsuiker
70 gramboter
10sneetjes oud wit brood


Keukengerei:


Bereidingswijzen:
Neem een diep bord en klop daarin de eieren los.
Roer vervolgens met een garde of vork de melk en suiker door het eimengsel heen
(totdat de suiker volledig is opgelost).
Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen.
Zorg dat het brood goed is doordrenkt.

Stapel de sneetjes brood op elkaar en giet het resterende eimengsel over de stapel brood
(laat de stapel 5 minuten staan voor de lekkerste wentelteefjes).

Verhit in de tussentijd de boter in een koekenpan.
Zodra de boter volledig is verhit, haal je de pan van de hittebron af.
Leg, afhankelijk van het formaat van de pan, één of twee sneetjes brood in de koekenpan.
Druk ze even kort (circa 3 seconden) stevig aan met een vork, en draai ze vervolgens direct om.

Plaats nu de pan terug op de hittebron.
Bak circa 1 minuut per kant en draai de wentelteefjes een paar keer om.



Tips en advies:

Begeleidende uitleg:

Serveertip: