Tulband

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid: kerst

Gerelateerde:

Tag`s: feestdagen, kerst, cake, marmer cake, lekkernij, 


Aantal: Circa 1 tulband 30 cm

Ingrediënten:
200 gramgewelde en uitgelekte rozijnen
100 gramgewelde en uitgelekte krenten
250 gramzelfrijzend bakmeel
250 gramzachte boter
200 gramwitte basterdsuiker
2 zakjesvanillesuiker
4grote eieren
1 buspoedersuiker


Keukengerei:


Bereidingswijzen:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De uitgelekte rozijnen en krenten in een kom met 1 tot 2 eetlepels bakmeel even omscheppen
om te voorkomen dat ze in het beslag snel naar onderen zakken.
Zeef de rest van het bakmeel boven een andere kom.
In nog een andere (beslag)kom de boter,
basterdsuiker en vanillesuiker met de mixer in ongeveer 10 minuten tot een romige massa kloppen.
Dan de eieren een voor een erdoor kloppen.
Voeg pas een volgend ei toen als het vorige helemaal door het botermengsel is opgenomen.
Dan het zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje toevoegen
en met een spatel luchtig door het boter/eimengsel mengen.
Tenslotte de krenten en rozijnen erdoor spatelen.
Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
De bakvorm op een rooster in het midden van de oven schuiven
en de tulband in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken.
Tulband uit de oven nemen en eerst circa 10 minuten in de vorm laten afkoelen.
Daarna de vorm omstorten op een plank of rooster en verder laten afkoelen.



Tips en advies:

Begeleidende uitleg:

Serveertip:
Bestrooi de tulband voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.