Pannenkoeken (zonder melk en eieren)

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid: Sinterklaas

Gerelateerde: Kruidnoten

Tag`s: december, 5 december, sinterklaas, amandelspijs, lekkernij, 


Aantal: Circa 60 cm Banketletter

Ingrediënten:
400 gramamandelspijs
2eieren
1-2 eetlepelsgeraspte citroen of sinaasappelschil
1-2 eetlepelslagroom
7-8 plakkenroomboter bladerdeeg


Keukengerei:
Citroenrasp, mixer/garde en deegroller.

Bereidingswijzen:
Doe de bloem, suiker en het zout in een beslagkom en giet er al roerend het water bij,
en mix het beslag tot een klontvrije gladde massa.
Laat de (pannen)koekenpan even goed voorverwarmen op het vuur voordat je begint met bakken, circa 2 minuten.
Doe na het voorverwarmen van de pan de bak en braad in de pan,
en verdeel dit over de hele pan om aanbakken te voorkomen.

Schep met een soeplepel 1 schep beslag in de (pannen)koekenpan,
en verdeel het beslag geleidelijk over de hele pan.
Wanneer het beslag na circa 1 minuut,
al iets droger begint te worden probeer je voorzichtig de pannenkoek los te maken van de pan,
door te schudden met de pan of voorzichtig met een pannenkoeksmes langs de rand over de pannenkoek te schuiven zodat de pannenkoek los is van de pan.

Nu de pannenkoek los is van de pan kan je met behulp van het pannenkoeksmes de pannenkoek omdraaien als deze goud-bruin van kleur is aan de onderkant,
bak nu kort ook de andere kant van de pannenkoek tot deze goud-bruin is.



Tips en advies:
!!De eerst pannenkoek kan mislukken, dit betekent niet dat je iets fout doet.!!
Begeleidende uitleg:

Serveertip: