Gehaktbal

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid:

Gerelateerde:

Tag`s: , , , , , 


Aantal: Circa 4 gehaktballen

Ingrediënten:
2sneetjes brood
1ei
500 gramhalf om half gehakt
1grote ui
0.5bosje tijm
1 theelepelmosterd
1 theelepelsworcestersaus
olijfolie
1 eetlepelboter
500 mlbouillon


Keukengerei:
Keukenmachine

Bereidingswijzen:
Snijd de korsten van het brood en maak er broodkruim van in een keukenmachine.
Voeg het broodkruim en het ei toe aan het gehakt.
Pel en snipper de ui.
Hak de tijm en voeg de ui en tijm toe aan het gehakt.
Breng op smaak met mosterd, worcestersaus, een beetje zout en versgemalen peper.
Kneed het gehakt en rol er ballen van.

Verhit olie en boter in de pan en bak de ballen aan alle kanten goudbruin.
Blus af met de bouillon en laat met de deksel half op de pan in circa 20 minuten op zacht vuur garen.



Tips en advies:

Begeleidende uitleg:

Serveertip: