Witte en Pure Chocolademousse Cranberries

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid: Kerst

Gerelateerde:

Tag`s: december, 24-25-26 december, kerst, desserts , lekkernij, 


Aantal: Circa 4 toetjes

Ingrediënten:
100 gramWitte Chocolade in kleine stukjes
100 gramPure Chocolade in kleine stukjes
4eiwitten
50 gramsuiker
250 mlSlagroom
1eidooier
2 eetlepels Port of Zoete Sherry
125 gramCranberry Compote


Keukengerei:


Bereidingswijzen:
Doe de witte chocolade in een glazen of stalen kom en smelt de chocolade
in een waterbad d.m.v. een kom de chocolade op een pan met warm water te zetten.
Extra: Zie afbeelding van: au bain-marie / in een waterbad onder aan deze pagina.
Zet apart en smelt vervolgens de pure chocolade in een kom boven hetzelfde water.
Voeg de dooier en de port toe zodra de pure chocolade gesmolten is.
Het mengsel wordt nu flink dik.
Voeg met een pollepel zo veel heet water uit de pan toe
dat het chocolademengsel weer de dikte van yoghurt krijgt.
Haal dan de kom uit de pan met het hete water.
Sla de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom.
Klop de slagroom lobbig.
Spatel de helft van de slagroom snel door de gesmolten witte chocolade
en werk er dan zo snel mogelijk de helft van het eiwit doorheen.
Spatel de rest van de slagroom en het eiwit door de pure chocolade.
Doe elke mousse in een spuitzak.
Vul vier grote glazen of coupes voor de helft met de pure chocolade.
Roer de cranberrycompote los in een kommetje en lepel de helft ervan over de pure mousse.
Spuit nu het glas bijna vol met de witte mousse en schep hierop de rest van de compote.
Zet de glazen min. 1.5 uur in de koeling om op te stijven.



Tips en advies:
Decoreer uw met eetbare seizoens-versiering (kerst, passen, enz.)

Begeleidende uitleg:
au bain-marie / Nederlandse vertaling: in een waterbad.

au-bain-marie

Serveertip: