Banketletter

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid: Sinterklaas

Gerelateerde: Kruidnoten

Tag`s: december, 5 december, sinterklaas, amandelspijs, lekkernij, 


Aantal: Circa 60 cm Banketletter

Ingrediënten:
400 gramamandelspijs
2eieren
1-2 eetlepelsgeraspte citroen of sinaasappelschil
1-2 eetlepelslagroom
7-8 plakkenroomboter bladerdeeg


Keukengerei:
Citroenrasp, mixer/garde en deegroller.

Bereidingswijzen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel.
Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm.
Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen.
Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller.
Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water.
Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee.
Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.



Tips en advies:

Begeleidende uitleg:

Serveertip: