Appelbeignets

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid: Oudjaarsavond

Gerelateerde: Oliebollen

Tag`s: december, 31 december, appel, poedersuiker, lekkernij, 


Aantal: Circa 12 Appelbeignets

Ingrediënten:
24 plakjesroomboter bladerdeeg
4goudrenetten (appels)
1 theelepelkaneelpoeder
450 gramsuiker


Keukengerei:
steekvorm / taartvorm van 10 a 12 cm doorsnede, appelboor en frituurpan met verse olie.

Bereidingswijzen:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor
en snijd elke appel in 3 gelijke plakken (cirkels).
Meng de suiker met de kaneelpoeder.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 2 mm.
Steek met een steker van 10 cm doorsnede 24 cirkels uit het deeg.
Verdeel de plakken appel over 12 cirkels.
Vul het gaatje van de appel met voldoende kaneelsuiker.
Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkel erover en druk de randen goed aan.

Verhit de olie tot 180 graden.
Bak de appelbeignets circa 6 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Laat de appelbeignets kort uitlekken op keukenpapier en wentel ze dan door de resterende kaneelsuiker.



Tips en advies:
Je kunt het beste een schaal met kaneelsuiker gebruiken
waarin je de appelbeignets bestrooien met een laagje kaneelsuiker direct na het bakken.

Begeleidende uitleg:
Appelbeignets in de oven
Verwarmde de oven voor op 180 graden
Leg de appelbeignets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de bovenzijde met een losgeklopt ei,
en bestrooi de beignets met de resterende suiker.
Doe de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Serveertip:
bestrooi je appelbeignets met poedersuiker via een zeef, Voor een mooie egale (klontjes vrije) poederlaag.