Aardbeienijstaart

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ★ ☆ ☆

Gelegenheid:

Gerelateerde:

Tag`s: , , , , , 


Aantal: Circa 8 personen

Ingrediënten:
900 mlslagroomijs
1oo gramongezouten roomboter
100 gramwitte bastardsuiker
10fijnverkruimelde knapperkoeken
75 grambloem
500 gramgehalveerde aardbeien
2 eetlepelsamandelschaafsel


Keukengerei:
Springvorm ⊘ 24 cm

Bereidingswijzen:
Verwarm de oven voor tot 150 graden.
Haal de boter 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
Wrijf met de toppen van je vingers de basterdsuiker met de boter, koeken en bloem tot een kruimelig mengsel.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm
en druk met de bolle kant van een lepel het kruimelmengsel glad
Bak de kruimelbodem in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar
Laat de bodem uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep het ijs op de bodem en strijk dit glad en verdeeld over de bodem.
Laat de ijstaart in de diepvries in 1 uur weer stevig worden.
Rooster in een koekenpan (zonder olie) het amandelschaafsel goudbruin en doe dit op een schaal.
Leg voor het serveren de aardbeien op het snijvlak op de ijstaart en bestrooi de ijstaart met amandelschaafsel.



Tips en advies:

Begeleidende uitleg:

Serveertip: